Maskiner & Kunskap

Jag tänkte börja göra några små inlägg här varefter inom olika ämnen som berör mig och mitt företagande.

Jag kom in på en intressant diskussion häromdagen. Det är rätt lätt idag att köpa sig olika ”maskiner” och börja behandla hästar utan att ha någon förkunskap. Det går säkert att uppnå någorlunda resultat genom att så gott man kan använda ”maskinen”


För mig är den grundläggande kunskapen viktig. Det viktigaste redskapet jag har när jag går igenom en häst är mina händer och ögon. Det är med mina händer jag kan känna av var det finns spänningar, svullnader, värme, kyla och andra avvikande saker. Mina ögon noterar rörelseförändringar och ser även de svullnader tex.
I kombination med att jag fått lära mig hela hästens anatomi, muskler, senor, skelett osv in i detalj så kan jag gå vidare med den information jag fått.
När jag sedan börjar behandla så kan jag göra det manuellt med mina händer, massage. Jag kan även dels för att avlasta mina händer men framförallt i många situation för att kunna nå djupare och komma åt djupare muskulatur och hela hästen använda mig av maskiner, oftast djupvågen eller elektroterapin.


SÅ det jag vill säga är att en maskin är ett suveränt redskap för den utbildade som vill komma lite längre, men jag ser med tveksamhet hur en del maskiner används utan kunskap. Jag tror ingen blir skadad men rykten uppstår om maskiners tveksamhet och resultat och folk lägger pengar på något de inte får ut full kapacitet ifrån.


Slutligen begrunda kunskapen före antalet maskiner en terapeut har….

//Jenny